3 Kledingtips voor een fotoshoot

Ik krijg als fotograaf regelmatig de vraag of ik nog kledingtips heb voor een fotoshoot. Die heb ik zeker! Ik geef heel graag deze tips, omdat de kleding die je aan hebt ook mede de sfeer van de foto’s bepaald.

Hieronder kun je drie belangrijke kledingtips vinden.

1. Kleur

Kies bij voorkeur kleding uit in lichte tinten. Denk bijvoorbeeld aan lichte pastelkleuren. Vooral bij familiefoto’s is het mooi om kleuren te kiezen die op elkaar zijn afgestemd. Kleuren zoals wit, beige, lichtroze, lichtblauw matchen heel erg mooi met mijn stijl. Zie hieronder een kleurenpallet.

2. Vermijd patronen

Zorg voor rust in je kleding. Te drukke patronen zijn vaak erg storend op foto’s. Het leidt de aandacht af. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor ruitjes of streepjes op je kleding.

3. Comfortabel

Trek kleding aan waar je je comfortabel en zelfverzekerd in voelt. Dit is ontzettend belangrijk, omdat je elke keer weer herinnert zal worden aan het moment als je de foto’s bekijkt. Als je kleding aan hebt wat niet lekker zit, zie je dit ook terug aan je uitstraling. Zie hieronder een voorbeeld van een outfit ter inspiratie.

De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven, is dat je kleding aan trekt waar jij je fijn bij voelt. Happy clothes = happy feeling.

Wil je meer lezen over mijn tips en wil je meer voorbeeld outfits zien die je kan dragen tijdens een shoot? Stuur mij een berichtje en ontvang vrijblijvend mijn e-book met daarin mijn kledingtips.

Veel liefs,

Vildan

Join me on Instagram

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue